verhuizen

In deze tijden is het soms lastig om te kiezen wat voor een stap je gaat maken wanneer je groter wilt wonen? Ga je investeren in je eigen huis of is het toch tijd aan te gaan verhuizen.

Voordelen verhuizen

De huidige hoge prijzen van de huizenmarkt kunnen een voor en een nadeel zijn. Wanneer je je huis voor een gunstige prijs gekocht hebt toen de huizenmarkt er slecht voor stond? Dan is verhuizen zeker wel een interessante optie. De kans is namelijk groot dat je te maken hebt met veel overwaarde en de rente op het moment van toen je je hypotheek afsloot is lager dan op dit moment.

Andere kosten bij verhuizen

Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden bij een verhuizing is dat er nog andere kosten bij komen kijken. Je hebt natuurlijk te maken met de verhuiskosten, maar ook met andere kosten zoals het inrichten van het huis. Wil je precies weten wat een verhuizing kost? Dan kun je bijvoorbeeld kijken bij een website als watkostverhuizen.nl.

Voordelen verbouwen

Wanneer je het geld in je eigen huis gaat investeren dan heeft dat natuurlijk ook zijn voordelen. Allereerst, je blijft in je oude vertrouwde buurt wonen. Daarnaast zal een verbouwing er ook voor zorgen dat je huis in waarde gaat stijgen, het is dus een mooie investering voor de toekomst.

Waarom een serre?

Wanneer je kiest voor een uitbouw dan is een serre een hele interessante optie. Met een serre kun je er voor zorgen dat je veel meer licht in je huis krijgt. Je ook op de koudere dagen achter glas in de zon kunt zitten, zodat je het gevoel hebt in de tuin te zitten. En natuurlijk je hebt veel meer ruimte in je huidige huis.

Om de serre te financieren kun je er voor kiezen een bouwdepot te nemen. Ook hiervoor geldt momenteel een gunstige rente. En niet te vergeten, ook kosten uit een bouwdepot zijn aftrekbaar bij de belastingdienst.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *