Een inbraak is iets wat voor iemand zijn hele leven bij kan blijven. Het kan er zelfs voor zorgen dat iemand niet meer normaal in zijn huis durft te leven. Dat is natuurlijk een hele zorgelijke situatie en daarom is het belangrijk dat een woning voldoende beschermd is tegen inbraak. Alles wat aan een deur vast zit en wat dus kan helpen bij de bescherming van een woning noemen wij deurbeslag. In deze tekst gaan we dus kijken wat deurbeslag precies is en waarom deurbeslag zo belangrijk is om een inbreker tegen te houden wanneer hij wil inbreken in een woning.

Wat is deurbeslag?

Met deurbeslag bedoelen we eigenlijk alles wat gebruikt wordt om een woning te beschermen tegen een inbraak op een deur. Je kunt hierbij dus denken aan het slot en de deurklink, maar ook de scharnieren vallen onder de noemer deurbeslag. Ook een eventuele deurgreep zou bijvoorbeeld onder deze noemer kunnen vallen. Om een huis zo goed mogelijk te beschermen tegen een inbraak, is het dus heel belangrijk dat deze deurbeslag up to date is en dat er niet een slot in zit die al heel wat jaren oud is.

Een goed slot in de deur

Een goed slot is dus hartstikke belangrijk om een belangrijke reden. Het is de grootste beveiliging die een normaal huis heeft om inbrekers tegen te houden. Er zijn een hoop verschillende sloten op de markt. Al deze sloten krijgen een bepaalde kwalificatie zodat het duidelijk is of het slot beveiligd is ja of nee. Dat komt omdat er bepaalde kwaliteiten aan het slot toegevoegd worden die het moeilijker maken voor een inbreker om het slot open te breken. Zo hebben inbrekers namelijk steeds nieuwere technieken om een deur open te breken en tegen deze technieken moet dus snel wat bedacht worden om dit tegen te houden. Een goed slot is dus ontzettend belangrijk en iets wat zeker toegevoegd moet worden aan een goede deur. Vervolgens valt er nog veel meer onder deurbeslag zoals we eigenlijk al aangaven.

Overige sloten

Sommige deuren hebben namelijk niet maar een slot, maar hebben meerdere sloten. Hierdoor wordt het nog lastiger voor een inbreker om in te kunnen breken. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een slot op ooghoogte te maken, maar ook eentje die onder het normale slot komt. Hierdoor moet een inbreker drie sloten open breken en dit duurt veel langer en is dus ook een groter risico voor hem.

Scharnieren

Vervolgens zijn er dus ook nog verschillen tussen de scharnieren aan een deur. Sommige scharnieren zijn namelijk veel moeilijker om kapot te breken dan anderen en daarom zijn scharnieren dus ook belangrijk voor deuren.

 

Bron: Aannemersbedrijf Barendrecht

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *